Thailand 10 – Phuket

Na even zoeken hebben we dan toch nog een fijn hotel gevonden in Phuket.. We hadden een paar voorkeuren genoteerd voor het vertek, maar wanneer we de dag voor we naar hier vlogen wensten te reserveren bleek alles volzet te zijn.. Ook in Phuket is het toeristisch het laagseizoen.. allen is iemand vergeten om dit tegen de toeristen te vertellen, want in vergelijking met de rest van het land is het hier nog gezellig druk.
We verblijven in “Indigo Pearl”, op een paar kilometer van de luchthaven… een uniek en hip design hotel dat volledig is gebouwd in de stijl van een oude tinmijn. www.indigo-pearl.com
De eerste avond na de check-inn al even de omgeving gaan verkennen, en toevallig is vlak voor het het hotel de grootste kiteboarding school in Asie gevestigd.. Watertemperatuur 28 graden, lichte bries; ondiep water, vooraan geen golven, maar een kilometer in zee een mooi rif, met golven tot 4 meter.. ideale condities om na 25 jaar op een windsurfboard toch nog maar eens de stap te wagen naar het kiteboarding. — Een 6 tal jaar geleden kocht ik al zeer overtuigd al het materiaal… en besloot op m’n eentje de sport onder de knie te krijgen.. Kelly was in Frankrijk m’n helper, en heeft kilometers mee aan de kite gezeuld.. ben er na 3 dagen worstelen en 40 liter zeewater toch in geslaagd om 50 meter te varen en vervolgens een zeer spectaculaire sprong met 720° twist en frontlooping te maken tot grote bewondering van de omstaanders… waarna ik heb ingepakt en iedereen in de waan gelaten.. enkele maanden later in België nog een poging gewaagd, en bij 3 beaufort bijna verdronken en 300 meter aan de trapeze het strand opgesleurd.. en dan maar besloten om het op te geven.. — De volgende ochtend helpt Bob, een 50 jarige Duitse beachboy me van mijn lange frustraties af.. en amper 6 uur later heb ik het waterstarten en de basistechnieken onder de knie. Jammer genoeg laat de wind het de volgende 2 dagen afweten, en zal de verdere finetuning terug in iets minder ideale omstandigheden moeten plaatsvinden.. (tenzij we met Kerstmis een paar weken terugkomen natuurlijk he Kelly ;-))
Anyway.. er is op vlak van kiteboarding heelwat veranderd aan het materiaal in de afgelopen 6 jaar.. De nieuwe “Bowkites” zin voorzien van een 100 % de-power systeem zodat de kite geen enkel trekkracht meer uitoefend vanaf het ogenblik dat je de powerbar lost…. en daarnaast is al het materiaal nu voorzien van noodschakels die in een handomdraai de kite van de kiteboarder kunnen loskoppelen.. in de beginperiode zijn heelwat zware ongevallen gebeurd… kiteboarders in appartementsgebouwen, masten van zeilboten of op daken van villa’s waren toen schering en inslag..
De zaterdag hadden we ingeschreven voor een boattrip naar Kho PhiPhi.. waar ondermeer de film The Beach is gemaakt..; een schitterende plek, en ongelooflijk knappe foto’s, maar de overige 2000 toeristen die er rondhingen moet ik nog even weg- photoshoppen, die zullen wat later komen. Iedereen op de charterboten springt bij het ankeren spontaan overboord en doet de naam van het eiland eer aan… Ik ben blij dat we uiteindelijk niet hebben geboekt voor de uitstap naar Kho KhaKha.. we hadden er lief uitgezien:-))
Net zoals onze Engelse kapitein van Simba Sea Trip zijn in er deze streek heelwat buitenlanders die zich gevestigd hebben en hier hun business hebben uitgebouwd, en ik kan ze moeilijk ongelijk geven. Het ganse jaar door zon, minimaal 25 graden, goedkoop eten, mooie vrouwen.. Wat moet een mens nog meer hebben..
Vandaag nog een brommerke gehuurd en de kust afgereden (een stukske dan..) en ook een paar Engelsen tegen het lijf gelopen die hier Luxe Adventure tours met BMW 1200 GS organiseren.. Hadden we dat geweten hé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: