Afscheid van een tijdperk.

Op een regenachtige avond aan de bar van een donkere kroeg in Antwerpen werd druk gefantaseerd over een originele manier om de nieuwe Opel Frontera in de kijker te plaatsen.

Op de achterkant van een bierkaartje verscheen een schets voor een mobiele 4 x 4 piste die de grenzen van de Frontera zou verkennen.

3 dagen later lag er een conceptschets, technisch ontwerp en een budget op tafel en nog een week later waren de laswerken gestart.

Wanneer je 20 jaar geleden een gek idee had was er altijd wel ergens een andere gek te vinden die voldoende budget en ballen had om er voor te gaan.

Het was meteen het begin van een nieuw hoofdstuk.. en voor we (lees “mijn madam” :-)) er goed erg in hadden stonden tuin en garage vol quads, en tot ergernis van de buren de straat vol terreinwagens.

De living werd kantoor, het salon de vergaderzaal, en op de bel prijkte de naam “Event Masters”

De aanschaf van een fax was goed voor een maandloon, en het kopieerapparaat voor een jaarloon..

Onder het credo hoe meer modder hoe meer vreugde, verhuisde de home-office al snel naar een eigen plekje achter het BBS sportcentrum en stonden de 600 m2 vol met toys for boys..

“Als er maar een motor op staat” klonk het toen…

Na 5 jaar pendelen tussen de brandweerwagens en de speeltuin voor volwassenen.. prijken 5 medewerkers op de loonlijst…

hoog tijd om de carriere als professioneel brandweerman vaarwel te zeggen, en voluit voor de evenementensector te kiezen.

Ondertussen was in het atelier stagiair “Johnny” druk bezig respect af te dwingen door op zijn knieën met een borstel de koeienvlaaien van de tent te poetsen, wat hem later een upgrade van borstel naar laptop opleverde..

Geïnspireerd door Fort Boyard, werd het draaiboek geschreven voor het eerste teambuilding concept in ondergrondse gangen van de Citadel van Namen..

“Citadel Trophy” mag ondertussen meer dan 200 producties op zijn naam schrijven en heeft tal van deelnemers de stuipen op het lijf gejaagd..

Het concept kaapte meteen een gouden Bea en de publieksprijs weg op de eerste Bea-Awards.

Reden genoeg om meer verhaallijnen uit te schrijven en een vervolg te geven aan kant en klare teambuilding formules.

De sector keek minachtend toe hoe de eerste “Nekkerman” catalogus van de eventsector verscheen en het “Masterplan” was met 150 pagina’s een ongeziene verzameling van team-concepten, speeltjes en grote – jongensdromen.

Ondertussen werden Fort Napoleon, Asian Arts, Bond in Brussels, De Familie Berrewet, The Heritage, Lego, De Vikings, De Race… veelvuldig gekopieerd en  lonkt een constante drang naar vernieuwing en onderscheidend vermogen.

De lat gaat omhoog en technologie wordt één van de belangrijkste drijfveren voor groei..

Wanneer in 1999 het eerste internet – teambuilding concept met WAP – telefoons het daglicht ziet is de trend gezet voor een nieuw hoofdstuk.

Ergens tussenin loopt een stagiair uit Limburg met lichte tegenzin op zijn verjaardag rond op een beurs, getooid in een gevangenispak met een bowlingbal aan zijn been…

…die had zich zijn carrière als event-manager wellicht anders voorgesteld.

Maar geduld en doorzettingsvermogen zijn een deugd, want vandaag prijkt de titel “Managing Director” op zijn kaartje.

Stilaan groeit de ambitie om mee te spelen met de grote jongens en de modder en motoren achter ons te laten..

Het memorabele congres van de Hoge Raad voor Diamant in koninklijk gezelschap en meesterlijk geanimeerd voor de ganse wereldpers door Bob Geldhof zet ons meteen op de kaart.  Een schijnbaar eindeloos gevecht tegen vooroordelen en overbevolkte pitches resulteert uiteindelijk in de erkenning die we verdienen. De grote producties en congressen volgen elkaar in sneltempo op, en de laboratoriumafdeling draait op volle toeren.

Het imago van de modderjongens en avonturiers valt stilaan van onze schouders en wordt bevestigd door een stabiele ranking in de top 3 van de meest geapprecieerde agentschappen in het land.

Naast Event Masters is ook de sector volwassen geworden en uit de schaduw van de grote communicatieagentschappen getreden.

Live communicatie maakt deel uit van de marketing mix, en we evolueren van feestjesbouwers naar live – communicatiespecialisten.

De voldoening die men put uit een creatief idee werkelijkheid dat werkelijkheid wordt is  een drijfveer die niemand in de sector onberoerd laat, en vaak het verbeeldingsvermogen van buitenstaanders tart…

En…  goeie week gehad?

Bwa, rustig zoals gewoonlijk…  Een Jetski-arena gebouwd op een parking, met speedboten naar Engeland gevaren om te gaan lunchen,

met een benji elastiek van een balkon in het Radisson gesprongen, 2 olifanten door het park gewandeld voor een Afrikaans feestje en een convooi van  350 miljoen euro aan Diamanten begeleid nadat ik een babbeltje heb geslagen met Prinses Mathilde …

Volgende week, .. dan is het pas écht druk..

Je hebt amper de tijd om terug te blikken, en wanneer je aan het einde van een jaar toch de tijd hebt gevonden om na te genieten van  de ervaringen die je hebt verzameld, kan je het zelf moeilijk vatten.. laat staan na 20 jaar..

Maar naast de ervaringen, alle belangrijke meetings en dringende deadlines blijft na al die jaren maar één ding overeind…

…het respect, en de vriendschap die je hebt verzameld van de mensen waarmee je hebt gewerkt.

Medewerkers die vrienden voor het leven zijn geworden, klanten die nog met evenveel enthousiasme vertellen over de eerste keer dat ze een vogelspin op hun schouder kregen…

In 20 jaar hebben we ons met meer dan 4000 producties verankerd in het geheugen van talloze mensen, met angst, verwondering, ongeloof en schaterlach..

Een sector vol emoties, die me in 20 jaar heeft vervuld met genoeg ervaringen om 10 levens te vullen.

Een aantal jaren terug tijdens een budgetbespreking met een aankoper leek het alsof ik naast mijn stoel stond, neer te kijken op mezelf…

Hoe ik ijverig discussies voerde over de kleur van de servetten en grootte van de bus en de prijs van een projector..

Stevens.. waar zijt ge mee bezig?

Een keerpunt waarop creativiteit gestript werd tot de budgettaire essentie, binnen de legale perken, onderworpen aan de mening van de vakbond en tot het minimum herleid door procurement… tot er niets meer rest dan een walking dinner en een artiest…

Dat was het keerpunt waarop ik besloot dat het tijd was om een andere weg in te slagen,  op zoek naar meerwaarde en relevantie.. gevoed door de passie voor technologie..

Het was een keerpunt waarop de houders van een borstel met koeienvlaai en een bowlingbal gegroeid waren tot de ankerpunten van een sterk bedrijf…  en van collega’s naar partners in passion… en vrienden voor het leven…

Vandaag neem ik afscheid van een tijdperk, en draag de scepter met trots over aan Johnny en Bert,

De Montblanc pen tekent voor de tweede keer een overdracht van aandelen, … de laatsten op mijn naam..

Event Masters staat sterker dan ooit, en is in goede handen…

ik kan met een goed gevoel afscheid nemen van een tijdperk,

en het blad omslaan naar een nieuw hoofdstuk.

 

Bedankt aan iedereen die het mee heeft mogelijk gemaakt,

Bedankt dat ik deel mocht uitmaken van een tijdperk waarin een sector volwassen werd..

Bedankt voor al de vriendschap, de lach en de traan…

 

… en in het bijzonder aan Kristin, de sterke vrouw achter mij,

die haar verpleegstersschort zonder verpinken inruilde voor een rekenmachine,

en ervoor zorgde dat ik af en toe met mijn voeten op de grond kwam…

hoopte ze..

 

Danny DaKani

 

Reacties zijn welkom 🙂

11 reacties op “Afscheid van een tijdperk.

 1. man man waar is de tijd ! Ik heb echt mega goeie memories aan jouw (en onze) beginjaren daar achter de motogarage ! Je verdient respect man !!
  (en Kristin uiteraard evenzo :-))

  afscheidsdineetje in den brandewijn ? 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Wel die uitnodiging ga ik niet afslagen Erik.. Voor al die bladzijdes die jij me hebt verkocht mag je er nu eentje op jouw kosten officieel omslagen 🙂

   Like

 2. Is hier om, na 20 jaar, nog steeds deel uit te maken van dit team. Ooit begonnen als 1e bediende bij het toenmalige 4 x 4 Masters, later Event Masters. * pinkt een traan weg bij de vele herinneringen *

  Liked by 1 persoon

 3. daar wordt een mens stil van…

  Ik mag me tot de lucky few noemen die als leverancier een groot stuk van dit verhaal mocht beleven en een kleiner stuk mocht inkleuren… Voor dezelfde redenen heb ik ook de fakkel overgedragen naar de youngsters, maar denk ik nog vaak terug aan de talloze events die we samen gerealiseerd hebben
  Misschien kan ik er wel een boek over schrijven…

  Liked by 1 persoon

 4. Met respect en verwondering, mocht ik van in het begin soms van dicht bij en soms wat meer vanop afstand deze ontwikkelingen volgen en er meermaals deel van uitmaken….superformiweldeeindefantakolosachtig…
  Succes aan de opvolgers en succes met Event Drive, hopelijk mogen onze wegen nog regelmatig kruisen, en “Thanks”, want ook wij hebben er vriendschappen aan overgehouden….

  Liked by 1 persoon

 5. Dit verhaal beschrijft nog maar zo een klein deeltje van al wat ik mogen maken met EventMasters… Alleen maar fantastische herinneringen, zowel kleine als grote ! Blij dat ik er bij was en nog steeds ben… Waar ik niet aan twijfel, maar toch succes gewenst voor de toekomst !!

  Liked by 1 persoon

 6. Jullie mogen er trots op zijn op zulke verwezenlijking die ik van het begin heb mogen volgen… en hier en daar meemaken, op de vriendschappen die we hebben verzameld, de herinneringen die ons altijd bijblijven. Maar ook bedankt voor al die vriendschappen, bedankt voor al die fijne ervaringen en bedankt dat we hier en daar fameus onze eigen grenzen hebben leren verleggen. We gaan er nog vele herinneringen bij smijten. 🙂

  Like

 7. De evolutie van Testdrive, en nadien de creatie van EventDrive, toen nog onder Event Masters, staan tot op de dag van vandaag nog altijd helder in mijn geheugen gegrift. Het HRD event in Antwerpen was totnogtoe één van de meest stressvolle, maar ook dankbare, projecten uit mijn carrière om aan mee te werken. Zodra de eerste hoge piefen met hun uitgeprinte barcode incheckten en de check-ins in sneltempo op het administratiescherm verschenen, kwam een spontane lach van blijdschap, maar ook van stressontlading, op ons gezicht. Een moment om nooit meer te vergeten… Bedankt voor de leuke samenwerking en veel geluk in de toekomst!

  PS: Och ja, nog eens bedankt voor de fles Chivas Regal nadat een losgekomen vijsje in de Testdrive server voor kortsluiting en een heel korte nacht net voor het autosalon zorgde…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: